You are currently viewing Интересни факти за „Масажната терапия”, която може да се проведе навсякъде.

Интересни факти за „Масажната терапия”, която може да се проведе навсякъде.

      Интересни факти за „Масажната терапия”, която може да се проведе навсякъде.

 

   Стига да имаш място, където да  е удобно, значи има къде да се случи масажната терапия. Може да бъде на легло, на пода, на масажна маса или дори на стол. Много хора обичат  масажното олио, което е включено в масажа им, или да има поставени нагрети камъни върху тях. Масажът може да бъде върху цялото тяло или само на части от него.

   Възползвайте се от предимствата на масажа, тъй като той помага на всички естествени системи на вашето тяло да функционират ефективно. Масажът е ефективен за облекчаване на широк спектър от симптоми. Хората с голямо разнообразие от състояния, вариращи от безсъние до тендинит до астма до високо кръвно налягане, получават облекчение от терапевтичния масаж. Масажът може да ни помогне да се почувстваме по-малко стресирани, да засили имунната ни система и да увеличи психическата ни бдителност. Изследванията показват, че масажа намалява сърдечната честота, понижава  кръвното налягане, увеличава кръвообращението и притока на лимфа, отпуска на мускулите, подобрява  обхвата на движение и увеличава естествените болкоуспокояващи сили на организма.

   Най-непосредственият и най-забележим отговор на масажа е релаксацията. Релаксацията не само те кара да се чувстваш прекрасно, но и служи за важна физиологична цел: когато тялото ви се отпусне, функциите, които лекуват и възстановяват тялото ви, започват  да се осъществяват. Вашето мускулно напрежение се освобождава, кръвотокът и нивата на хемоглобина се увеличават, клетъчното подхранване и детоксикация се ускоряват, лимфният поток се подобрява. Нивата на стрес и тревожност намаляват, имунната ви система се стимулира, подобрява се информираността на тялото, психическата бдителност се увеличава и депресията намалява. Появява се усещане за благополучие.

   Съществуват множество теории за това как масажната терапия може да повлияе на тялото. Например „теорията за контрол на портата“ предполага, че масажът може да осигури стимулация, която помага да се блокират сигналите за болка, изпратени до мозъка. Други теории предполагат, че масажът може да стимулира отделянето на определени химикали в тялото, като серотонин или ендорфини, или да причини благоприятни механични промени в тялото. 

   Също така е много добро възстановително преживяване за човешкото тяло. Само 60 минути масаж се равнява на сън, струващ цяла нощ. Нужно е много енергия, за да може тялото да захранва мускулните тъкани с кислород и да обработва тази млечна киселина. Когато масажната терапия върши работата вместо вас, става възможно да имате повече енергия всеки ден, защото ефективно получавате два пъти съня, който обикновено бихте.

         Масажът може ефективно да работи върху имунната ви система. Масажирането на ухото ви ежедневно може да ви остане приятно за целия ден. Това в крайна сметка може да доведе до по-добра функционалност на имунната ви система и да ви даде повишено ниво на енергия през целия ден.

   Всичко, което трябва да направите, е само леко да дърпате леко различни части на ухото. Трябва обаче да запазите фокуса върху горната средна и долната част.

   Освен освобождаване на стегнати мускули, които могат да ограничат движението на ставите, масажът работи директно върху вашите стави, като подобрява кръвообращението около тях и стимулира производството на естествено смазване вътре в тях, облекчавайки болката от състояния като остеоартрит.

 

Вашият коментар