You are currently viewing Какво означават следите от вендузите и дали всъщност това са „Синини“?

Какво означават следите от вендузите и дали всъщност това са „Синини“?

  Когато токсини или клетъчни отпадъци се застоят в мускулите, тялото трудно изхвърля ненужните отпадъците, причинявайки на дискомфорт. Застоя може да бъде причинен от редица различни причини, лоша циркулация в локализирана област, блокиране на Чи (енергия) или нараняване, което никога не заздравява напълно. Когато черният дроб и бъбреците не са в състояние да обработват тези вещества и не ги отделят правилно, токсините се поставят от организма на склад, за да бъдат обработени по-късно. Обикновено се настаняват на мускулно ниво. Вакуумното действие на вендузата бързо улеснява освобождаването на твърди меки тъкани, стимулира периферната нервна система, разхлабва и повдига съединителната тъкан, разрушава и изцежда стагнацията. Освен това има способността да увеличава притока на кръв и лимфа към кожата, мускулите и съединителната тъкан. 

   Вендузата привлича застояла кръв и други течности, които са попаднали от здравата циркулация до кожата и далеч от нараняването, за да възстановят циркулацията в засегнатата област. Той създава пространство за кислород, живи клетки и хранителни вещества, необходими за лечебния процес. Капилярната система на кожата пренася токсините до черния дроб и бъбреците, където след това се метаболизират и отделят. 

   Симптоми като умора, летаргия и главоболие могат да бъдат симптоми на претоварване с токсичност в тялото, което тялото ви се опитва да управлява. Тези, които дълго време са били на лекарства, трябва да бъдат внимателни, когато им се поставят вендузи, тъй като вакума ще премести сънливи вещества, които са били заключени в ставите и мускулите, защото не се знае дали черният ви дроб може да почисти правилно отпадъците, които ще започнат да се  отстраняват.

  • Различните цветове, които могат да се появят при вендузите, са показатели къде е по-сериозен проблемът ви и къде трябва да се концентрират вендузите. Умерените блокажи причиняват кожата да стане розова или червена, докато при силен застой ще се появи тъмно лилав, наситено син или дори черен отпечатък. 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МАРКИТЕ ЗА КУПА?

   Марките след вендузотерапията не са натъртвания. Има често срещано погрешно схващане, че този медот  причинява тези дълбоки алени и лилави „синини“, когато всъщност това изобщо не е синина. Колкото повече студ и болка има човек, толкова по-тъмни са (сини и лилави) белезите. Маркировката е смислена индикация, че някакво разнообразие от патоген (и) е изведено на повърхността чрез силата на изтегляне на уреда за уплътняване. Това не означава, че ако няма маркировка, няма терапевтични ползи.

   В някой случай, целта не е да се получават маркировки от вендузите като това включва извършване на лека форма на вендузотерапия за масаж, релаксация, възстановяване на жизнеността и духа след болест или емоционално разстройство, за да се постигне подобен ефект като лекия масаж.

   Има няколко различни белези, които могат да се оставят на тялото след вендизите като:

  • Черно, дълбоко лилаво или дълбоко синьо: Указва застой на кръвта. Може да възникне, когато има нараняване или заболяване (включително силен студ, предизвикващ застой на кръвта) пребивава в тялото дълго време Вятърът със студ може да се прояви и като тъмен белег.
  • Свеж червен цвят: Показва скорошно травматично нараняване с придружаваща горещина
  • Светло розово или светлосиньо: Показва лека студ.
  • Малки червени точки: Показва отделянето на топлинни токсини.
  • Бледа или бяла маркировка, която бързо избледнява (без маркировка): Показва много енергия и функция (Чи).

КОЛКО ДЪЛГО ТРАЯТ МАРКИРОВКИТЕ?

   Дори и най-тъмните белези ще бъдат по-малко интензивни след 24 часа. В повечето случаи маркировките ще изчезнат след 7 дни. Ако се приложат с интензивен натиск, по-дълго време маркировката може да продължи 10 или повече дни. Ако патогенното „зло“ е с вас по-дълго време, това също може да доведе до това да продължи по-дълго. Ето защо, преди да вземете решение за чаша, трябва да прегледате социалния си календар, тъй като маркировките могат или не могат да изчезнат преди събитието ви. 

   След като маркировката е близка до разделителната способност или напълно изчезна, е подходящото време за повторно прилагане на вендузотерапия.

Вашият коментар